Počas teplých letných dní vás na kúpaliská v blízkosti Žiliny dopravia aj autobusové spoje SAD Žilina


Foto: Počas teplých letných dní vás na kúpaliská v blízkosti Žiliny dopravia aj autobusové spoje SAD Žilina Foto: ilustračné/pixabay.com

SAD Žilina aj tento rok zabezpečuje dopravu i v letných mesiacoch, kedy lákajú najmä návštevy kúpalísk, ktoré ponúknu v teplých dňoch príjemné osvieženie. S autobusovými spojmi dopravcu SAD Žilina sa viete dostaviť do blízkosti niekoľkých rekreačných kúpalísk v okolí Žiliny

Kúpalisko Veronika Rajec 

Približne 20 km od Žiliny sa nachádza mesto Rajec, ktoré láka návštevníkov kúpaliskom Veronika. Rekreačný priestor je vhodný pre dospelých i deti, ktoré môžu voľný čas tráviť v detskom bazéne, na tobogánoch, šmykľavkách či v pieskovisku. Kúpalisko celkovo ponúka 8 bazénov s príjemnou teplotou vody cca 26 °C.

Nápoje a pestrú ponuku jedál zabezpečujú bufety, reštaurácie či kaviarne. Na svoje si prídu aj športovci, areál ponúka priestor na plážový volejbal, basketbal, minigolf i stolný tenis.

Otváracie hodiny: Pondelok až piatok od 9:30 do 18:00 hod a počas víkendu od 9:00 do 19:00 hod.

Trasa: Do Rajca smerujú autobusové spoje zo žilinskej autobusovej stanice z nástupišťa č. 19 a 20. Najbližšou zastávkou ku kúpalisku Veronika je Rajec, Kostolná ul. 

Termálne kúpalisko Stráňavy 

Aj Termálne kúpalisko Stráňavy je vhodným kandidátom návštevy rodín s deťmi. Tí najmenší budú v detskom bazéne s menšou hĺbkou v bezpečí a o zábavu sa postará aj detské ihrisko. Pre plavcov sa v areáli kúpaliska nachádza 50 m bazén, po ktorom návštevníkov možno zláka reštaurácia či volejbalové ihrisko. Voda v bazénoch dosahuje teplotu v rozmedzí od 24 °C do 26 °C.


Otváracie hodiny: Pondelok až nedeľa od 9:00 do 19:00 hod. 

Trasa: Na kúpalisko smerujú spoje, ktoré vyrážajú zo Žiliny do Stráňav z nástupišťa č. 8 alebo z nástupišťa č. 7 na smer Strečno. Vystúpiť môžete priamo pri kúpalisku na zastávke s názvom Stráňavy, kúpalisko. 

Termálne kúpalisko Vieska 

Termálne kúpalisko Vieska v Turčianskych Tepliciach ponúka možnosť zrelaxovať v dvoch bazénoch. Teplota vody v plaveckom bazéne so štandardnou dĺžkou 50 m sa pohybuje od 24 °C až do 27 °C. V detskom bazéne je teplota vody pre komfort detí zvýšená na 27 °C až 29 °C. Zahrať si návštevníci môžu minigolf, stolný tenis, ale aj kolektívne hry, ako volejbal či basketbal.

Otváracie hodiny: Pondelok až nedeľa od 9:00 do 19:00 hod.  

Trasa: Ak sa chystáte navštíviť kúpalisko Vieska zo Žiliny, najskôr je potrebné nastúpiť na autobus do Martina, ktorý odchádza z nástupišťa 5. Následne sa viete do Turčianskych Teplíc dostať priamo autobusovým spojom z Martina.

Letné kúpalisko v Čadci 

Na kúpalisku v Čadci sa môžete osviežiť vo veľkom relaxačno-oddychovom bazéne s hydromasážnymi tryskami, na ležadlách či vo výrivke. Pre plavcov má kúpalisko vyhradenú časť aj so skokanskými mostíkmi. Deti sa zabavia na šmykľavkách či pri chrličoch vody. Ani na kúpalisku v Čadci nechýba možnosť občerstviť sa či schladiť sa studenými nápojmi. V areáli sa zároveň nachádza niekoľko športovísk či pingpongový stôl.

Otváracie hodiny: Nedeľa až štvrtok od 10:00 do 19:00 hod a v piatok až sobotu od 10:00 do 19:30 hod. 

Trasa: Na kúpalisko je možné dostať sa dvomi spôsobmi. Dopraví vás sem prímestská doprava, kedy je potrebné vystúpiť na zastávke Čadca, Štátny majetok pri ceste, alebo sa sem môžete dostať aj s MHD Čadca, kedy je potrebné vystúpiť na zastávke Čadca, Palárikova ulica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu