Žilinská župa hľadá výnimočné osobnosti kraja, nomináciu môže navrhnúť aj verejnosť


Foto: Žilinská župa hľadá výnimočné osobnosti kraja, nomináciu môže navrhnúť aj verejnosť Foto: ilustračné - ŽSK

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) každoročne udeľuje Cenu ŽSK osobám, ktoré svojou činnosťou pozitívne ovplyvnili životy ľudí v okolí a svojim úsilím reprezentovali náš kraj doma i v zahraničí.

„Viacerí z nich ostávajú napriek tomu nepovšimnutí a nedocenení. Nominujte aj vy osobnosť kraja a odhaľte výnimočné príbehy výnimočných ľudí. Pomôžte nám nájsť ľudí, ktorí zlepšujú životy iných, zviditeľňujú náš kraj a robia ho lepším,“ vyzýva župa na svojej oficiálnej webovej stránke. 

Tohtoročné tipy na najvyššie krajské ocenenie môže do 31. augusta 2022 podávať aj verejnosť. Postup ako podať nomináciu nájdete na tomto odkaze.


Cenu ŽSK ako najvyššie vyznamenanie udelené samosprávnym krajom môže udeliť Zastupiteľstvo ŽSK osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju a prezentácii ŽSK, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi a zaslúžili sa o šírenie dobrého mena ŽSK a Slovenska doma aj v zahraničí. 

Za rok 2021 toto ocenenie získali riaditeľka Liptovského múzea Iveta Zuskinová, zjazdová lyžiarka Petra Vlhová a Milada Bohovicová z Občianskeho združenia Návrat.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu