Polícia v Žilinskom kraji v súvislosti so zvýšenou kriminalitou upozorňuje ľudí, aby si v autách nenechávali cenné veci


Foto: Polícia v Žilinskom kraji v súvislosti so zvýšenou kriminalitou upozorňuje ľudí, aby si v autách nenechávali cenné veci Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Batožina, tašky s nákupom na zadných sedadlách či doklady a peňaženka v blízkosti miesta vodiča. Zabezpečiť automobil pri odchode uzamknutím v niektorých prípadoch nemusí stačiť.

Osobné veci zanechané v aute, ktoré sú pre okoloidúcich viditeľne umiestnené, sú potenciálnym úlovkom zlodeja, upozorňuje polícia Žilinského kraja vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Vodič je povinný zabezpečiť vozidlo a prepravované veci proti odcudzeniu, ak sa vzdiali od vozidla mimo jeho dohľad,“ uviedla preventistka z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Prípady trestnej činnosti v posledných týždňoch poukazujú na fakt, že zlodeji nemajú problém dostať sa priamo do domácností či objektov súkromných firiem, preto polícia upozorňuje na bezpečnosť heslom: „Automobil nie je výklad!”.


Predchádzať nepríjemným situáciám spojených s krádežou chce preventistka aj prostredníctvom distribúcie letákov zameraných na širokú verejnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu