Na štyroch miestach v Žiline boli nahlásené bomby, polícia evakuovala celé nákupné centrá


Foto: Na štyroch miestach v Žiline boli nahlásené bomby, polícia evakuovala celé nákupné centrá
Galéria: 3 fotky

Neznáma osoba nahlásila umiestnenie bomby na všetky pobočky Prima banky Slovensko v Žiline. Hrozba sa má týkať zábavno-obchodného centra MAX na sídlisku Solinky, obchodného centra Dubeň na Vlčincoch a tiež pobočiek na uliciach Národná a Hodžova v centre mesta.

Bomby boli nahlásené telefonicky po 15:00 hodine. Priestory pobočiek boli spolu s celými nákupnými centrami následne evakuované. Zamestnanci obchodov a firiem spoločne s niektorými zákazníkmi zostávajú čakať v bezpečnej vzdialenosti pred budovami.

Na všetkých miestach sa nachádzajú príslušníci Policajného zboru, ktorí usmerňujú ľudí a odkláňajú dopravu mimo nebezpečnej zóny. Priestory, v ktorých majú byť bomby údajne umiestnené, bude prehľadávať policajný pyrotechnik a špeciálne vycvičený pes, ktorí sú aktuálne na ceste. Prehľadávanie interiéru budov môže podľa našich informácii trvať aj niekoľko hodín.

Evakuované obchodné centrá a políciou strážené pobočky nám hlásia čitatelia aj z iných miest ako napríklad Martin či Trenčín. Podobne ako už niekoľkokrát v minulosti, aj v dnešnom prípade bola pravdepodobne nahlásená bomba na všetky pobočky na Slovensku.

V prípade nových informácií budeme správu aktualizovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu