Žilinčania, pozor! Na využívanie novej integrovanej dopravy je potrebné upraviť dopravnú kartu DPMŽ


Foto: Žilinčania, pozor! Na využívanie novej integrovanej dopravy je potrebné upraviť dopravnú kartu DPMŽ Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Nový Integrovaný dopravný systém Žilinského samosprávneho kraja ovplyvní aj Dopravný podnik mesta Žiliny. Dnešným dňom vstupuje do platnosti niekoľko zmien, ktoré sa týkajú cien cestovných lístkov, prepravného poriadku či staršieho Žilinského regionálneho integrovaného dopravného systému v oblasti Žiliny a Rajca.

Prvá fáza integrovaného dopravného systému bola spustená dnes 10. júla na území Žiliny, Rajeckej doliny a časti Kysúc vrátane mesta Čadca. Jednou z výhod tohto nového systému je jedna dopravná karta na cestovanie vlakom, autobusom aj mestskou hromadnou dopravou. Takýmto spôsobom je možné využiť aj čipovú dopravnú kartu Dopravného podniku mesta Žiliny, najskôr však musí byť elektronicky upravená.

Dopravný podnik preto vyzýva všetkých držiteľov žilinských dopravných kariet, aby navštívili predajné miesto na Mestskom úrade v Žiline. Druhé predajné miesto na Námestí Andreja Hlinku je totiž až do 31. augusta dočasne zatvorené.

„Po nástupe do vozidla MHD Žilina pri predplatných cestovných lístkoch zakúpených cez eShop je potrebné pri prvej jazde vykonať aktiváciu PCL vložením bezkontaktnej čipovej karty do štrbiny označovača,“ upozorňuje oficiálny web Integrovanej dopravy Žilinského kraja.

Od dnešného dátumu zavádza žilinský dopravca niekoľko zmien. Jednou z nich je predaj nových turistických lístkov platných pre mesto Žilina, prípadne vo všetkých zónach integrovaného systému. Takýto lístok sa nazýva sieťový a dopravný podnik ponúka varianty platné 24 a 72 hodín. Dovozný cestovný lístok za 40 centov, ktorý mal doteraz platnosť 60 minút, bude platiť až 180 minút.


Žilinský regionálny integrovaný dopravný systém je zrušený!

„Od 10. júla 2022 sa ruší Žilinský regionálny integrovaný dopravný systém (Žilina - Rajec) a je plnohodnotne nahradený Integrovaným dopravným systémom Žilinského samosprávneho kraja. Od uvedeného dátumu nebude možné využívať služby ŽRIDS a to vrátane predajných automatov na cestovné lístky spojené s predmetným systémom,“ uvádza žilinský dopravca.

Dopravný podnik mesta Žilina dnes zmenil aj svoj prepravný poriadok, a to hlavne časti týkajúce sa sankcií za dodatočné preukázanie platných cestovných lístkov či platnosti nároku na zľavu pre žiakov a študentov. Všetky zmeny dopravného podniku sú zverejnené na jeho oficiálnom webe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu