Zlodeja elektrobicykla a dvoch elektrokolobežiek prichytila žilinská polícia pri ďalšej krádeži


Foto: Zlodeja elektrobicykla a dvoch elektrokolobežiek prichytila žilinská polícia pri ďalšej krádeži Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Zlodej, ktorý tento týždeň odcudzil traktorovú kosačku z uzamknutého skladu, bol zadržaný a obvinený z prečinu krádeže. Počas vyšetrovania polícia zistila, že zaistený muž má byť zodpovedný aj za krádež ďalších predmetov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Pohotovostná motorizovaná jednotka žilinskej polície prichytila v utorok 5. júla v podvečerných hodinách 39-ročného Karola, ktorý sa vlámal do skladu súkromnej firmy. Policajti ho zastavili v momente, kedy nakladal odcudzenú traktorovú kosačku do pristavenej dodávky.

„Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 4 050 eur. Odcudzený traktor bol zaistený a po vykonaní potrebných procesných úkonov vrátený oprávnenej osobe,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Po preverení zlodejovej totožnosti príslušníci policajného zboru zistili, že je podozrivý z dvoch ďalších krádeží. V pondelok 4. júla mal odcudziť elektrobicykel a v predošlom mesiaci dve elektrické kolobežky. Bicykel sa počas vyšetrovania podarilo vypátrať a mal by byť vrátený majiteľom.

„Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 4 100 eur. Z tohto dôvodu bol aj v ďalších troch skutkoch obvinený z prečinu krádeže, ku ktorým došlo v Žiline. Na obvineného muža bude spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadov sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.“ doplnila žilinská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu