Žilinská nemocnica informuje, čo treba zbaliť do letnej lekárničky na prázdniny s deťmi


Foto: Žilinská nemocnica informuje, čo treba zbaliť do letnej lekárničky na prázdniny s deťmi Foto: ilustračné

Pri letných aktivitách s deťmi môžu hroziť aj drobné úrazy či kliešte. Aj keď pevne veríme, že lekárničku potrebovať nebudete, vždy je lepšie ostať pripravený ako prekvapený. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina preto v príspevku na sociálnej sieti prináša niekoľko užitočných tipov, čo zbaliť do letnej lekárničky na prázdniny s deťmi. 

Obsah lekárničky by mal byť vždy prispôsobený aktivitám a typu výletu alebo dovolenky, na ktorú sa chystáte. Chýbať by určite nemal obväzový materiál, náplaste, teplomer, nožnice, dezinfekcia a sterilné rukavice. Aj keď má chorobnosť na respiračné ochorenia stále klesajúcu tendenciu, nezabudnite si pribaliť pre prípad núdze i respirátor. 

V letných mesiacoch určite oceníte masť na štípance od komárov, pinzetu na vybratie kliešťa a sprej na spálenú pokožku. Nápomocné môžu byť i lieky na alergiu, horúčku či zažívacie problémy. O ich používaní sa však určite poraďte so svojim lekárom alebo lekárnikom. 

„Dôležité síce je, čo si do lekárničky zbalíte, no najdôležitejšie je, aby ste vedeli obsah lekárničky správne a včas použiť,” zdôrazňuje Žilinská nemocnica. 

Fakultná nemocnica zároveň upozorňuje, že lekárničku je potrebné aj správne skladovať. Určite ju nenechávajte za zadným sklom auta, kde teplota dosahuje extrémne hodnoty, predĺžite tak trvanlivosť a účinok liekov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu