Vodič z Námestova upútal podozrivou jazdou pozornosť policajnej hliadky, nafúkal vyše 2 promile


Foto: Vodič z Námestova upútal podozrivou jazdou pozornosť policajnej hliadky, nafúkal vyše 2 promile Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

35-ročný muž z okresu Námestovo čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž v nedeľu 3. júla po 21:00 hodine viedol osobné motorové vozidlo po ceste tretej triedy od obce Rabča do obce Sihelné. 

Pri odbočovaní na cestu v obci Sihelné vyšiel jedným kolesom mimo vozovku, čím upútal pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo.Tá ho následne zastavila a musel sa podrobiť kontrole aj dychovej skúške, ktorá ukázala pozitívny výsledok 2,1 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. 

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu, zadržali vodičský preukaz a zaistili mu motorové vozidlo. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,” uvádza hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu