Vo Vysokých Tatrách potrebovali pomoc štyria turisti. Dvaja z nich boli transportovaní vrtuľníkom


Foto: Vo Vysokých Tatrách potrebovali pomoc štyria turisti. Dvaja z nich boli transportovaní vrtuľníkom Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Príslušníci Horskej záchrannej služby z Vysokých Tatier mali opäť rušný víkend. V nedeľu 3. júla v popoludňajších hodinách boli požiadaní o pomoc v štyroch prípadoch.

Prvá žiadosť o pomoc prišla z turistického chodníka nad Popradským plesom, kde si turista pádom poranil bok a koleno. Horskí záchranári ho na Popradskom plese ošetrili a transportovali na Štrbské Pleso, odkiaľ pokračoval ďalej samostatne.

Pomoc záchranárov potrebovala aj turistka z Litvy, ktorá si poranila dolnú končatinu vo Furkotskej doline. Zásah vykonala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS). 

Súčinnosť HZS a VZZS si vyžadovala tretia záchranná akcia vo Vysokých Tatrách. Volanie o pomoc prišlo od poľských horolezcov, ktorí liezli na juhozápadnú stenu Baraních rohov z Malej Studenej doliny. Jeden z horolezcov spadol, v dôsledku čoho si poranil hornú končatinu. 

Posledné volanie o pomoc prišlo z cesty na Sliezsky dom, kde slovenský turista pre vyčerpanie nedokázal pokračovať v zostupe. Horskí záchranári ho z miesta transportovali terénnym služobným vozidlom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu