Pri žilinskom podchode Rondel cyklista prepadol len 10-ročného chlapca. Jeho rodinu už tento týždeň okradli


Foto: Pri žilinskom podchode Rondel cyklista prepadol len 10-ročného chlapca. Jeho rodinu už tento týždeň okradli Foto: Matka obete

Rodina zo Závodia, ktorej bol začiatkom tohto týždňa odcudzený bicykel spolu s ďalšími predmetmi zo zamknutej garáže, sa stala terčom ďalšej lúpeže. Obeťou bol tentokrát len 10-ročný chlapec, ktorého prepadol neznámy muž v blízkosti Stanice Žilina-Záriečie.

K udalosti došlo v sobotu 2. júla po 16:00 hod. v blízkosti schodov pred podchodom pre chodcov a cyklistov na žilinskom Rondli. K malému chlapcovi sa rýchlo priblížil dospelý muž na bicykli, ktorý naňho niečo zakričal a hodil jeho smerom neznámy predmet. Chlapec začal okamžite utekať, zlodej mu však mal napriek tomu strhnúť batoh a odísť.

„On už z diaľky naňho kričal a zabrzdil pri ňom bicyklom šmykom, akoby ho chcel podkopnúť. Syn našťastie začal utekať už skôr, ale batoh mu stihol strhnúť,“ opísala priebeh incidentu matka okradnutého chlapca.

Ten mal v čase prepadnutia mieriť k legálnej stene nadjazdu Rondel určenej pre pouličných umelcov a sprejerov. V batohu preto niesol najmä rôzne farby a fixky, ktorými chcel maľovať. Neznámy útočník krádežou nezískal veľkú sumu, vystrašil však 10-ročné dieťa, ktoré mohol svojim konaním zraniť.

Podľa opisu obete mal cyklista oblečené sivé vyšúchané rifľové nohavice a sivú mikinu. Tvár mu zakrývali veľké slnečné okuliare a na hlave mal uviazanú šatku. Vek neznámeho muža chlapec odhadol na 30 až 40 rokov, jeho matka však predpokladá, že bol omnoho mladší.

Matka prišla vydeseného chlapca vyzdvihnúť, nepríjemnú udalosť následne popísala blízkej policajnej hliadke. Zlodeja by chcela vypátrať nielen kvôli ukradnutému batohu, ale najmä preto, aby takýmto bezohľadným spôsobom neohrozil už žiadne ďalšie dieťa.


„Za bieleho dňa okradnúť dieťa medzi ľuďmi a autami, na mieste, kde sú kamery? Ja už naozaj neviem, čo sa v tomto meste deje. Pred pár dňami nám vykradli garáž, to riešim doteraz, každý deň som na polícii, a teraz sa stane ešte aj toto,“ uviedla matka obete.

Podľa jedného z pravidelných návštevníkov Stanice sa v jej okolí často zdržiavajú podozrivé osoby a včerajšie prepadnutie údajne nebolo ojedinelou udalosťou. Útok a zlodeja zachytilo niekoľko bezpečnostných kamier.

Pokiaľ máte akékoľvek informácie o včerajšom prepadnutí alebo neznámom cyklistovi, kontaktuje matku okradnutého chlapca na telefónnom čísle 0902 397 341.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu