Vakcinačné centrum žilinskej nemocnice získalo ocenenie Žilinského samosprávneho kraja


Foto: Vakcinačné centrum žilinskej nemocnice získalo ocenenie Žilinského samosprávneho kraja Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V januári 2021 stáli zamestnanci Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina pred jednou z ďalších najnáročnejších covidových výziev. V žilinskej nemocnici otvorili Vakcinačné centrum proti ochoreniu COVID-19, v ktorej 5. januára podali prvú dávku vakcíny. 

Od toho dňa jeho zamestnanci odpracovali v centre presne 365 dní, v priebehu ktorých podali 128 954 dávok vakcíny. 

„Za uplynulých 18 mesiacov sme si prešli rôznymi úskaliami, problémami, ale i úspechmi a výnimočnými skúsenosťami. Pustili sme sa do očkovania zdravotníkov, učiteľov, seniorov v domovoch sociálnych služieb, starších i mladších detí  a napriek všetkému zvládli naši kolegovia odviesť úžasnú prácu,” píše Fakultná nemocnica v príspevku na svojej sociálnej sieti. 

Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja na letnom pikniku v Budatínskom parku ocenil vakcinačné centrum a zamestnancov, ktorí sa v ňom od začiatku vystriedali. Dnes už takmer každý z nich pracuje na inom alebo späť na svojom domovskom oddelení a vrátil sa k svojej “bežnej” práci.

„Veríme, že to tak vydrží čo najdlhšie. Aj touto cestou ďakujeme všetkým zdravotníkom i nezdravotníkom, ktorí pomáhali, pracovali, trpezlivo, s odhodlaním a nekonečnou energiou umožnili záujemcom zaočkovať sa,” doplnila nemocnica v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu