Na Gymnáziu P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne ukončili druhú etapu rekonštrukcie


Foto: Na Gymnáziu P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne ukončili druhú etapu rekonštrukcie Foto: www.mojastredna.sk

Zrekonštruované priestory Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne odovzdali v piatok 1. júla 2022 do užívania po druhej etape rekonštrukcie. Podľa riaditeľa gymnázia Petra Streža trvala takmer celý rok.

Rozsiahla rekonštrukcia budovy gymnázia si vyžiadala investíciu viac ako 550-tisíc eur, ktorú financoval Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) z vlastných zdrojov. 

„Teší ma, že sme ako zriaďovateľ školy prispeli k zabezpečeniu lepších podmienok výchovno-vzdelávacieho procesu. Verím, že súčasní i budúci žiaci budú vďaka nim znásobovať svoj vzdelanostný potenciál a ten sa prejaví aj v ich profesijnej budúcnosti,” doplnila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. 

Rekonštrukcia vytvorila podľa riaditeľa príjemné, bezpečné a zdravé prostredie na výučbu pre žiakov aj pedagógov. Opravami si prešli vonkajšie plochy i vnútorné priestory gymnázia. 


„Vo vybraných učebniach, sociálnych zariadeniach a ostatných priestoroch sa zrekonštruovali všetky inštalačné rozvody vody a kanalizácie, vymenila sa vonkajšia a vnútorná kanalizácia. Opravili sa vonkajšie plochy a vstupné schodisko do školy. Súčasťou rekonštrukcie boli aj nové omietky vo vyčlenených častiach budovy a celkovej rekonštrukcie sa dočkala tiež menšia telocvičňa,” dodal Strežo.

Krajská samospráva sa dlhodobo snaží z vlastných financií zatraktívniť podmienky na stredných školách. V decembri minulého roka sa takto pod záštitou ŽSK podarilo zrekonštruovať priestory Strednej odbornej školy polytechnickej v časti Dolný Kubín-Kňažia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu