Cestu medzi Žilinou a Martinom v utorok dopoludnia viackrát uzavrú. Budú nad ňou opravovať vedenie, ktoré strhol kamión


Foto: Cestu medzi Žilinou a Martinom v utorok dopoludnia viackrát uzavrú. Budú nad ňou opravovať  vedenie, ktoré strhol kamión Foto: ilustračné

V utorok 5. júla, teda počas štátneho sviatku sv. Cyrila a Metoda bude cesta I. triedy číslo 18 medzi Žilinou a Martinom viackrát uzavretá. Komunikácia bude striedavo neprejazdná v dvadsaťminútových intervaloch v čase od 9:00 do 11:00. 

Príčinou dopravného obmedzenia bude odstraňovanie poruchy na elektrickom vedení vysokého napätia, ktoré križuje spomínanú cestu v blízkosti prvej svetelnej križovatky pri vstupe do Žiliny.

„Počas búrky došlo k poškodeniu vedenia vysokého napätia, v dôsledku čoho sa zvýšil previs vodičov nad cestou. Boli tak nízko, že ich zachytil a strhol kamión,“ vysvetlil technik údržby SSD Ján Pončka.


Energetici zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) natiahnu ponad cestu vodiče. Vzhľadom na mimoriadne náročnú prácu, ktorá si vyžaduje mimoriadne bezpečnostné opatrenia je preto striedavé uzatváranie cesty nevyhnutné. 

SSD naplánovala opravu na sviatočný deň, kedy nepremáva väčšina nákladných áut. Dopoludňajší termín vybrali s predpokladom, že dopravná špička v tomto úseku cesty vyvrcholí podvečer.

„V nočných hodinách zas neumožňuje takúto závažnú opravu na úrovni vysokého napätia legislatíva. Veľmi precízne sa na to pripravujeme a vynaložíme maximálne úsilie, aby sme práce zrealizovali čo najskôr,“ dodal Pončka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu