Pri Martine došlo k zrážke troch vozidiel, tragická dopravná nehoda si vyžiadala dva životy


Foto: Pri Martine došlo k zrážke troch vozidiel, tragická dopravná nehoda si vyžiadala dva životy Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Vo štvrtok 30. júna, približne o 19:10 došlo na ceste prvej triedy v obci Ďanová v okrese Martin k tragickej dopravnej nehode troch osobných motorových vozidiel. Celkovo bolo zranených šesť osôb, z toho dve deti. 

Pri nehode zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Martine, Záchranná zdravotná služba i zložky Polície. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 69 ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda Fabia po ceste tretej triedy v smere od obce Ďanová k ceste I/65.

Následne z doposiaľ presne nezistených príčin pri odbočovaní vľavo došlo v križovatke k zrážke s osobným motorovým vozidlom Kia, ktoré viedol po ceste prvej triedy v smere od Turčianskych Teplíc do Martina 46 ročný vodič. Po náraze vozidlo Škoda Fabia odhodilo do jazdného pruhu v smere do Martina, kde došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom Škoda Octavia, ktoré viedol 34 ročný vodič.

„Jedno vozidlo sa nachádzalo mimo vozovky, pričom vo vozidlách zostali dve zakliesnené osoby. Hasiči pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia vyslobodili zakliesnené osoby z vozidiel, vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru, posypali vytečené prevádzkové kvapaliny sorbentom a asistovali Záchrannej zdravotnej službe pri ošetrovaní zranených osôb,” informuje hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline Michal Kypus.

Po príchode ďalších sanitných vozidiel hasiči odovzdali ostatné zranené osoby na prevoz do nemocnice na ďalšie ošetrenie. Dve osoby utrpeli podľa prítomného lekára následkami nehody zranenia nezlučiteľné so životom. 


„Pri dopravnej nehode utrpel 69 ročný vodič zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. 71 ročná spolujazdkyňa z vozidla Škoda Fabia utrpela zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice takisto podľahla,” doplnila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Alkohol u žiadneho účastníka dopravnej nehody vykonanou dychovou skúškou zistený nebol.

Predmetný úsek cesty bol z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretý a premávka odkláňaná na náhradnú trasu.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplonovane, plne sa venovali vedeniu vozidla, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak tragédiám na cestách. Každý vodič môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti ostatných účastníkov premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu