Zahraničné športové vozidlo sa rútilo po diaľnici rýchlosťou 201 kilometrov za hodinu, nehodu pri Prešove nespôsobilo


Foto: Zahraničné športové vozidlo sa rútilo po diaľnici rýchlosťou 201 kilometrov za hodinu, nehodu pri Prešove nespôsobilo Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Vodič športového auta so zahraničnou registračnou značkou využil slovenskú diaľnicu D1 ako pretekársky okruh. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

V utorok 28. júna zaznamenala diaľničná polícia v dopoludňajších hodinách biele športové vozidlo značky Lamborghini s rôznymi nápismi, ktoré sa obrovskou rýchlosťou rútilo po diaľnici.

Policajti z Diaľničného oddelenia Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši zistili, že sa vozidlo pohybuje rýchlosťou až 201 kilometrov za hodinu, čím vodič prekročil maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o viac než 70 kilometrov za hodinu.

Podľa niekoľkých osôb malo byť rovnaké vozidlo účastníkom vážnej nehody, ktorá sa stala v ten istý deň na diaľnici D1 pri Prešove. Zranili sa pri nej dve osoby a daný úsek cesty bol dlhšiu dobu neprejazdný. Túto informáciu však vyvrátila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu