Stanislav jazdil po Žiline napriek zákazu viesť motorové vozidlá, policajti mu obmedzili osobnú slobodu


Foto: Stanislav jazdil po Žiline napriek zákazu viesť motorové vozidlá, policajti mu obmedzili osobnú slobodu Foto: Ilustračné foto

Žilinskí policajti chytili motoristu, ktorý jazdil po meste napriek súdnemu zákazu viesť motorové vozidlá. Muž teraz čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia, jeho spis má v rukách prokurátor.

Policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ zastavila v utorok 28. júna v popoludňajších hodinách na miestnej komunikácii v Žiline vozidlo značky Škoda, ktoré viedol 49-ročný Žilinčan Stanislav. Muž počas kontroly nenafúkal, nemal však pri sebe platný vodičský preukaz.

Po prešetrení bolo zistené, že Stanislav vôbec nevlastní vodičské oprávnenie. Na základe právoplatného rozhodnutia súdu má Žilinčan dokonca zakázané viesť akékoľvek motorové vozidlo, čo svojou utorkovou jazdou porušil.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu