Žilinské kultúrne leto začne už zajtra! Do mesta zavíta Bažant Kinematograf, Stredoveký deň, hudba, divadlo či šport


Foto: Žilinské kultúrne leto začne už zajtra! Do mesta zavíta Bažant Kinematograf, Stredoveký deň, hudba, divadlo či šport Foto: Ilustračné foto/archiv.kulturneleto.eu

Námestia, ulice, parky a významné miesta v Žiline a jej blízkom okolí už čoskoro ožijú kultúrou. Počas nadchádzajúcich mesiacov si v meste prídu na svoje malí aj veľkí milovníci hudby, histórie, divadla, športu či kinematografie. Žilinské kultúrne leto aj v tomto roku prináša množstvo podujatí a festivalov pre všetky vekové kategórie.

Súčasťou Žilinského kultúrneho leta sú každoročne obľúbené podujatia ako Stredoveký deň, Bažant Kinematograf, Deň zdravia či Tvorivé remeselné dielne, ale aj populárne festivaly. Patrí sem napríklad FEST ANČA, Festival seniorov, Kiosk festival - festival nezávislého slovenského divadla a tanca či festival humoru TAK TI TREBA!

Mesto počas leta rozozvučí hudba rôznych žánrov. Do Žiliny zavítajú známi speváci a kapely, interpreti klasickej hudby a folklórne súbory. Neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho leta sú tiež divadelné predstavenia pre deti aj dospelých. Tento rok navyše klasické detské kino nahradia pravidelné divadelné stredy pre najmenších.

„Sad na Studničkách sa každú stredu od 17.00 hod. premení na divadelné javisko a pre najmenších sú pripravené predstavenia v podaní hercov z Teáter Komika, Kapor na scéne, Sranda Banda či Dua Kyselí Krastafci,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Žilinčania si môžu od kultúry počas letných mesiacov oddýchnuť pri športe. Mesto a žilinské športové kluby pripravujú tradičné podujatia Beh na Dubeň, Žilinský triatlonový festival, Žilinská plavecká štafeta či Žilinský mestský polmaratón. Fanúšikovia futbalu sa zabavia na akcii Sever proti Juhu. V Parku Ľudovíta Štúra a v Lesoparku Chrasť si záujemcovia môžu pravidelne zacvičiť rannú jogu v parku s certifikovanou lektorkou.

„Verím, že bohatý program Žilinského kultúrneho leta priláka na naše námestia a do parkov množstvo divákov. Pozývam všetkých Žilinčanov i návštevníkov nášho mesta, aby si prišli do Žiliny užiť neopakovateľnú atmosféru a prežili množstvo príjemných zážitkov. Všetkým prajem príjemné letné dni!“ dodal Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina.

Viac informácií o letných podujatiach v meste a jeho blízkom okolí nájdete spolu s fotogalériou z predošlých ročníkov Žilinského kultúrneho leta na pripravovanom webe. Mesto zatiaľ zverejnilo program podujatí, ktoré sa odohrajú počas mesiaca júl.


Galéria: 1 fotka

„Program kultúrneho leta dotvárajú partneri, vďaka ktorým je zaručená rozmanitosť podujatí a aktivít: Rosenfeldov palác, Mestská knižnica Žilina, Považské múzeum Žilina, Turistická informačná kancelária Žilina, Stanica Žilina-Záriečie, Nová synagóga, Krajská knižnica Žilina, Považská galéria umenia v Žiline,“ doplnil Vladimír Miškovčík.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu