V Žiline začali polievať rozpálené cesty, tento krok vyvolal medzi ľuďmi rozporuplné reakcie


Foto: V Žiline začali polievať rozpálené cesty, tento krok vyvolal medzi ľuďmi rozporuplné reakcie Foto: Facebook/Mesto Žilina

Letné horúčavy sú pre obyvateľov miest a obcí nielen nepríjemné, ale často aj nebezpečné. Pracovníci mesta Žilina dnes preto po prvýkrát v tomto roku začali s pravidelným polievaním cestných komunikácií v centre aj na sídliskách. Vedenie mesta o tom informovalo v príspevku na sociálnej sieti.

Oranžové pracovné vozidlo slúžiace na umývanie komunikácií dnes opäť po roku vyrazilo na rozpálené žilinské cesty. Postriekaním horúcej vozovky studenou vodou sa podľa mesta znižuje prašnosť ciest, klesá celková vonkajšia teplota a zvyšuje sa vlhkosť prostredia.

Príspevok na sociálnej sieti vyvolal rozporuplné reakcie. Niektorí obyvatelia sa tešia zníženiu teploty vozovky, iní sa zas boja o svoje čerstvo umyté vozidlá. Žilinčania v niekoľkých komentároch poukazujú aj na fakt, že omnoho významnejšie by k zníženiu teploty v meste pomohla výsadba stromov v blízkosti komunikácií.

„Super toto veľmi pomôže. A popri polievaní ciest vysádzajte všade v Žiline kde sa to dá zeleň, stromy a podobne, tam, kde to nebude obmedzovať cestnú premávku napr. pri bočných cestách, rôznych uličkách, chodníkoch a tak ďalej. Veľmi to pomôže s ochladením,“ uviedol v komentári hasič Adrián.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu