Žilinský okresný úrad posudzuje zámer výstavby polyfunkčného domu, ktorý by mal vyrásť v jame pri plavárni


Foto: Žilinský okresný úrad posudzuje zámer výstavby polyfunkčného domu, ktorý by mal vyrásť v jame pri plavárni Foto: enviroportal.sk

Opustené stavenisko pri žilinskej plavárni plánuje vlastník využiť na výstavbu polyfunkčného domu. Potvrdzuje to zámer zverejnený na stránke enviroportal.sk, ku ktorému sa môže verejnosť vyjadriť najneskôr do 4. júla 2022. Vlastníkom pozemku je súkromná spoločnosť HORZA, s. r. o. so sídlom v Bratislave.

Zverejnený zámer rieši výstavbu polyfunkčného domu situovaného v širšom centre mesta. Objekt má zaberať plochu 1035 metrov štvorcových a má mať 4 podzemné a 16 nadzemných podlaží. Celkovo sa uvažuje nad výstavbou 338 parkovacích miest a 222 bytových jednotiek. Polyfunkčný dom sa má napojiť na ulicu Vysokoškolákov.

Prvé nadzemné podlažie bude mať využitie pre obchody a služby, pričom z dvornej časti majú byť prístupné komunitné priestory obyvateľov. Na druhom až trinástom podlaží sa počíta s apartmánovými bytovými priestormi s balkónmi a lodžiami a na posledných troch podlažiach sú navrhnuté veľkometrážne byty. Projekt je navrhnutý so zelenou strechou.

Okresný úrad Žilina, odbor starostlivosti o životné prostredie, oznamuje verejnosti, že navrhovaná činnosť „Objekt občianskej vybavenosti Pri plavárni“ podlieha zisťovaciemu konaniu podľa § 18 ods. 2 zákona. Verejnosť môže doručiť svoje písomné stanovisko k Zámeru príslušnému orgánu do 10 pracovných dní od zverejnenia zámeru na webovom sídle ministerstva alebo od zverejnenia oznámenia podľa § 29 odseku 9 na adresu: Okresný úrad Žilina, odbor starostlivosti o životné prostredie, Vysokoškolákov 8556/33B 010 08 Žilina.“

Celý zámer vrátane situácie, nákresov, fotodokumentácie a podrobného popisu projektu je možné vidieť na stránke enviroportal.sk/sk.SK/eia/detail/objekt-obcianskej-vybavenosti-pri-plavarni.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu