FOTO: V Žiline sa streetballom podarilo vyzbierať 1500 eur pre onkologických pacientov, turnaj pokračuje na Kysuciach


FOTO: V Žiline sa streetballom podarilo vyzbierať 1500 eur pre onkologických pacientov, turnaj pokračuje na Kysuciach
Galéria: 22 fotiek
Foto: Facebook/Streetball proti rakovine

Žilinská mestská basketbalová liga zorganizovala v piatok a sobotu 17. a 18. júna tradičné dobročinné podujatie Streetball proti rakovine, ktoré spája šport s osvetou o tomto ochorení. Vďaka divákom a zúčastneným, ktorí si zakúpili tombolový lístok, sa v priebehu akcie podarilo vyzbierať až 1500 eur. Tento výťažok bude tak, ako každý rok, využitý na podporu onkologických ambulancií žilinskej nemocnice.

Vyzbieraná suma nie je konečná, v soboru 2. júla by sa mal uskutočniť ďalší turnaj Streetball proti rakovine v Kysuckom Novom Meste. Zo získaných finančných prostriedkov budú zakúpené televízory do ambulancií, kde pacientom spríjemnia čas strávený aplikáciou liečby. Keďže sa už počas prvého turnaja podarilo vyzbierať vyššiu sumu, než organizátori očakávali, zvyšné peniaze budú využité podľa potrieb onkologického oddelenia.

„Pre onkologické ambulancie sa nám podarilo vyzbierať viac peňazí ako minulý rok. Osobne som veľmi milo prekvapený z výšky výťažku, je to neuveriteľné, že aj napriek ťažkej dobe, ktorú žijeme, je medzi nami toľko štedrých ľudí ochotných pomôcť,“ uviedol organizátor podujatia Roman Jantošík.

Tento ročník žilinského Streetballu proti rakovine priniesol niekoľko zmien, najväčšou bol celý deň venovaný detským turnajom. Účasť na podujatí prekonala očakávania, organizátori boli príjemne prekvapení aj kvalitou mužských tímov. Akcie sa zúčastnili aj družstvá z Česka a Poľska, čím si turnaj opäť vyslúžil prívlastok medzinárodný.

Počas prvého dňa podujatia súťažili tímy detí zo 4. až 9. ročníka základných škôl rozdelené do troch vekových kategórií. V každej z nich zvíťazili žiaci Základnej školy Martinská, ktorí zápasili na domácej pôde. V turnajoch sa darilo aj deťom zo Základnej školy Karpatská, ktoré obsadili dve druhé a jednu tretiu priečku a zahanbiť sa nenechali ani žiaci Základnej školy Bánová s jednou striebornou a jednou bronzovou medailou. Na treťom mieste v kategórii najmladších žiakov sa umiestnili deti zo Základnej školy Hájik.


„Čo sa týka turnaja detí zo základných škôl, splnil sa môj sen zorganizovať takýto detský turnaj a dúfam, že sme založili dlhoročnú tradíciu. Myslím, že deti si turnaj užívali a bavili sa streetballom. Energia a radosť, ktorá z detí sršala, je jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý sa pokúsime aj na budúci rok zorganizovať NEW GENERATION CHALLENGE,“ vyjadril svoje pocity z detského turnaja Roman Jantošík.

V sobotu súťažili družstvá dospelých v kategóriách MUŽI, REKRE a MIX. Z mužských tímov zvíťazil Letný vánok Besteron tesne nasledovaný poľským tímom Athletic Training a pánmi z Drevodomu Žilina. V kategórii REKRE sa najlepšie umiestnil tím Old School nasledovaný družstvami Chicken SUPreme a JednaTriJednaDva. Spomedzi zmiešaných tímov zvíťazil BK AS Trenčín MIX, strieborné miesto obsadili Francúzske zemiaky a bronz získal tím My sme to vedeli.

Na turnaje sa v priebehu dvoch dní prišlo podľa organizátorov pozrieť viac než 300 divákov. Mnohí z nich si zakúpili lístok do tomboly, v ktorej mohli vyhrať rôzne ceny od sponzorov podujatia. Šťastní výhercovia získali napríklad trojdňový pobyt v Prahe, poukaz na prenájom vozidla, smart hodinky, slnečné okuliare, žehličku či rôzne darčekové poukazy a balíčky.

„Na záver by som chcel pripojiť poďakovanie všetkým partnerom projektu za ich podporu, hráčom za účasť a predvedené výkony, pedagógom sprevádzajúcim deti na piatkovom turnaji za to, že deťom umožnili účasť na našom turnaji a naplnili tak jeho zmysel a všetkým členom organizačného tímu za skvelú prácu,“ dodal Roman Jantošík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu