Vo Vraní bude platiť mimoriadna situácia. Zosúva sa pôda pod hlavnou cestou


Foto: Vo Vraní bude platiť mimoriadna situácia. Zosúva sa pôda pod hlavnou cestou

Od 24.júla 2015 - 09:00 hod. bude v mestskej časti Žilina - Vranie platiť mimoriadna situácia. Radnica tak rozhodla na zasadnutí krízového štábu. Dôvodom je zosuv pôdy pod miestnou hlavnou cestou. Cestu využíva aj zhotoviteľ stavby diaľnice.

”Ľudia budú naďalej jazdiť po ceste, ktorá sa monitoruje. Sú tam nainštalované senzory. V prípade, že by došlo k nejakej dramatickej situácii, tak sa cesta uzavrie. Vybudovanie náhradnej trasy bude náročné, ale technologicky je zvládnuteľné, do dvoch mesiacov môžeme mať dve mostové konštrukcie. Združenie D3 zabezpečí vybudovanie premostenia, mosty poskytnú Štátne hmotné rezervy,” povedal Patrik Groma, prvý zástupca primátora Žiliny.

Vyhlásenie mimoriadnej situácie prakticky znamená, že združenie D3 musí začať realizovať opatrenia, ktoré spomalia proces zosuvu komunikácie,” uviedol Igor Liška, prednosta mestského úradu v Žiline.

Zhotoviteľ stavby diaľnice D3 bude musieť vybudovať náhradnú obchádzkovú trasu. Náhradná trasa by mala byť vybudovaná do dvoch mesiacov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu