Zdravotníci z Covid oddelenia Liptovskej nemocnice si prevzali ocenenie za obetavú prácu


Foto: Zdravotníci z Covid oddelenia Liptovskej nemocnice si prevzali ocenenie za obetavú prácu Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Covid oddelenie vzniklo v liptovskej nemocnici v októbri 2020. Do práce na tomto náročnom oddelení sa dobrovoľne prihlásili zdravotníci z celej nemocnice, vyliečili veľké množstvo pacientov nielen z Liptova, ale aj z oblasti Kysúc, Turca a iných regiónov Slovenska.

Mimoriadnu obetavosť v službe pacientom postihnutým koronavírusom preukázali zdravotníci z Covid oddelenia a Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu. Pod vedením doktorov Martina Škutu, Tatiany Fiolekovej a Viktora Hegedüša prispeli svojou obetavou prácou k záchrane mnohých životov a tiež k úľave utrpenia chorých.

Za túto mimoriadne obetavú prácu si zástupcovia a zástupkyne jednotlivých oddelení prezvali Cenu mesta Liptovský Mikuláš. O udelení tejto ceny rozhodli na júnovom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva. 

„Často sa stretávali s bezmocnosťou a beznádejou pri pacientoch s najťažším priebehom ochorenia. Vzhľadom na všetky okolnosti sa tieto kolektívy nevzdávali a rok a pol každý deň nastupovali do svojej práce s odhodlaním pomáhať a liečiť všetkých pacientov, ktorí to potrebujú,” uvádza mesto Liptovský Mikuláš v príspevku na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu