Z dôvodu horúceho a suchého počasia vyhlásili v okrese Ružomberok zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru


Foto: Z dôvodu horúceho a suchého počasia vyhlásili v okrese Ružomberok zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru Foto: ilustračné

Niekoľko dní pretrvávajúce horúce počasie na území Slovenska môže zapríčiniť zvýšené riziko vzniku požiarov, ktoré vznikajú najmä v prírodnom prostredí. Liptov je jeden z najlesnatejších regiónov Slovenska, preto bolo nutné zaviesť také opatrenia, aby horúce letné počasie neohrozovalo naše lesy a v neposlednom rade aj bezpečnosť občanov. 

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku vyhlásilo zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru v okrese Ružomberok. Výstraha platí od piatka 24. júna od 15:00 až do odvolania. 

V čase zvýšeného nebezpečenstva je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Protipožiarne opatrenia sa vzťahujú na lesné pozemky a v ochranné pásmo, čo znamená 50 metrov od ich hranice.

Na týchto miestach je zakázané vypaľovanie, používanie otvoreného ohňa, fajčenie, zakladanie ohňa či napríklad odhadzovanie horiacich alebo tlejúcich predmetov. 

Dôvodom na vyhlásenie času zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru môže byť najmä niekoľko dní pretrvávajúce horúce počasie na celom území Slovenska alebo suché  a teplé počasie trvajúce najmenej päť po sebe nasledujúcich dní. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu