Vodiči zbystrite pozornosť! Na ulici Republiky zmenili hlavnú cestu


Foto: Vodiči zbystrite pozornosť! Na ulici Republiky zmenili hlavnú cestu
Galéria: 2 fotky

Na križovatke ulíc Republiky a Kukučínova došlo k zmene organizácie dopravy. Dopravný inšpektorát vymenil hlavnú a vedľajšiu cestu.

Po novom platí hlavná cesta od ulice Kukučínova doľava na ulicu Republiky. Predtým bola hlavná cesta len ulica Republiky. Vodiči toto miesto poznajú aj vďaka tomu, že tu polícia často dohliadala na zastavovanie na STOP-ke. Mnoho ľudí predtým nesúhlasilo s tým, ako je určená hlavná cesta. Najviac áut totiž prejde práve v tom smere, ako platí teraz.

Vodiči nezastavovali na STOP-ke, pretože nemali komu dávať prednosť a zvykli si, že od námestia prichádza vozidlo len málokedy. Dopravný inšpektorát sa preto pravdepodobne rozhodol zmeniť situáciu a vyhovel vodičom.

Aj napriek tejto zmene a novému dopravnému značeniu však treba dávať pozor! Niektorí vodiči totiž jazdia po pamäti a nevšímajú si nové značky. Preto môže ľahko dôjsť k nehode.

“Včera som prechádzal cez križovatku a z pravej strany mi vybehlo auto. Bez zastavenia prešlo cez križovatku a keď som trúbil, tak šofér zastavil a začal mi nadávať, že je na hlavnej. Ja som ho ubezpečil, že nie je, tak mávol rukou a odišiel,” opisuje situáciu Dávid.

Ak tadeto jazdíte vy, alebo vaši známi, upozornite ich na zmeny, ktoré nastali.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu