Kvôli zvýšenej nehodovosti na Obežnej ulici v Žiline bude posudzovať situáciu mesto aj dopravný inšpektorát


Foto: Kvôli zvýšenej nehodovosti na Obežnej ulici v Žiline bude posudzovať situáciu mesto aj dopravný inšpektorát

Na žilinskom sídlisku Vlčince dochádza na ulici Obežná k častým dopravným kolíziám. Naposledy išlo o prípad zrážky motorkára s osobným vozidlom, pri ktorom polícia zadržala jednému z vodičov vodičský preukaz. Obyvatelia žijúci v okolí nás upozornili, že na križovatke dochádza k častým incidentom, pričom dôvodom má byť neprehľadná situácia a niekedy aj neprispôsobená rýchlosť vodičov.

S otázkami sme sa preto obrátili na žilinskú samosprávu, ktorá má túto cestu vo svojej správe. Hovorca mesta nám potvrdil, že vo veci konajú a prisľúbil informovanie o aktuálnom priebehu riešenia. Zároveň poukázal na potrebu dodržiavania dopravných predpisov.

„Jednotliví účastníci sa musia vzájomne rešpektovať a dodržiavať pravidlá cestnej premávky a v prípade ich dodržiavania by sa nehody s najväčšou pravdepodobnosťou neudiali. Ak nie je dodržiavané dopravné značenie, posilňujúcim riešením sú priamo fyzické prvky upokojenia premávky za účelom bezpečnosti. Na mieste vykonáme obhliadku s okresným dopravným inšpektorátom a posúdime situáciu,“ zareagoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu