Muž skolaboval pred škôlkou v Liptovskom Mikuláši, našťastie tam práve prednášali horskí záchranári


Foto: Muž skolaboval pred škôlkou v Liptovskom Mikuláši, našťastie tam práve prednášali horskí záchranári Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Horskí záchranári musia byť vždy pripravení. Potvrdila to aj ich dnešná návšteva škôlky v Liptovskom Mikuláši, ktorá sa zmenila na záchrannú akciu. O prípade informovala Horská záchranná služba príspevkom na sociálnej sieti.

Záchranári z Oblastného strediska Nízke Tatry začali stredu 22. júna príjemným programom. Pri plánovaní návštevy Materskej školy Bublinka, kde mali deťom predviesť ukážky zo svojej práce, netušili, že budú zachraňovať okrem figurín aj živú osobu.

Zatiaľ čo škôlkarom ukazovali, čo všetko robí horský záchranár, na ulici pred budovou škôlky skolaboval okoloidúci muž. Výkriky o pomoc vzbudili pozornosť záchranárov, ktorí sa okamžite rozbehli na miesto udalosti. Po ich príchode bol 46-ročný muž pri vedomí, sťažoval sa na bolesť žalúdka, hlavy, ťažkosti pri dýchaní a kolená poranené pri páde.

„Po poskytnutí prvej pomoci bol 46-ročný muž záchranármi Horskej záchrannej služby transportovaný do nemocnice na ďalšie potrebné vyšetrenia,“ uviedla Horská záchranná služba v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu