Na žilinskom sídlisku Vlčince opravili protihlukovú stenu, podarilo sa to po takmer 19 rokoch


Foto: Na žilinskom sídlisku Vlčince opravili protihlukovú stenu, podarilo sa to po takmer 19 rokoch

V Žiline na sídlisku Vlčince opravili po takmer devätnástich rokoch protihlukovú stenu pri základnej škole s materskou školou. Informoval o tom poslanec Róbert Kašša na sociálnej sieti.

S kolegami z Iná Žilina Martin Barčík a Karol Čepec sme dlhodobo upozorňovali na nebezpečný a neestetický stav protihlukovej steny, ktorá hraničí s areálom ZŠ s MŠ na Ulici sv. Gorazda na sídlisku Vlčince. Tá bola vybudovaná v roku 2003, no po podpísaní preberacieho protokolu medzi Slovenskou správou ciest a Mestom Žilina zo dňa 27. 10. 2003, nedošlo k následnému zmluvnému odovzdaniu a prevzatiu,“ uvádza Kašša v príspevku. 

Ako tvrdí Kašša, v minulosti vznikla aj pochybnosť o tom, kto je jej vlastníkom a kto jej správcom. „Po viacerých žiadostiach a výzvach zo strany mesta Žilina zrealizovala SSC - Investičná výstavba a správa ciest Žilina v závere minulého roka 2021 výmenu dreveného obkladu a ochranný náter vymenených drevených častí,“ dodáva Kašša

V utorok 21. júna schválili na Mestskom zastupiteľstve v Žiline prevzatie tejto protihlukovej steny do majetku mesta a jej následné odovzdanie do správy ZŠ a MŠ na Ulici sv. Gorazda.

„V súvislosti s tým som požiadal vedenia mesta, aby v čo najskoršom čase vykonalo obhliadku aktuálneho technického stavu protihlukovej steny, aby sa predišlo prípadným nebezpečným situáciám,“ doplnil Kašša s tým, že ďakuje prednostovi Mestského úradu v Žiline Michal Berger a riaditeľovi ZŠ s MŠ na Ulici sv. Gorazda Jozefovi Englártovi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu