Policajti dvakrát zastavili to isté auto, najskôr ho šoférovala opitá žena a následne opitý muž


Foto: Policajti dvakrát zastavili to isté auto, najskôr ho šoférovala opitá žena a následne opitý muž

Policajti v Ružomberku zaevidovali počas uplynulého víkendu kuriózny prípad. V priebehu pol hodiny zastavili na ceste rovnaké auto, ktoré šoférovala najskôr opitá vodička a následne opitý vodič. Prípad sa stal 19. júna okolo pol jedenástej hodiny večer na ceste v Ružomberku.

Policajný príslušník obvinil 36-ročnú ženu a 49-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinení šoférovali osobné motorové vozidlo značky Audi, ktoré zastavila hliadka z Okresného dopravného inšpektorátu v Ružomberku.

Počas kontroly sa vodička podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,82 mg/l čo je v prepočte 1,71 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Ani nie o pol hodiny neskôr zastavila iná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Ružomberok ten istý automobil.

„Počas kontroly bolo zistené, že vozidlo viedol 49-ročný vodič, ktorý sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,53 mg/l (1,10 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Aj tento vodič už čelí obvineniu z rovnakého prečinu,“ spresňuje krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obom vodičom policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu a zadržali im vodičské preukazy. Policajti skrátené vyšetrovanie v oboch prípadoch skončili a spisy predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinených.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu