Vodiči nerešpektujú značky na Ľavobrežnej ulici v Žiline, niektorí jazdia aj viac ako dvojnásobnou rýchlosťou


Foto: Vodiči nerešpektujú značky na Ľavobrežnej ulici v Žiline, niektorí jazdia aj viac ako dvojnásobnou rýchlosťou Foto: KR PZ Žilina

Na Ľavobrežnej ulici v Žiline je už niekoľko mesiacov obmedzená premávka, čo súvisí s rekonštrukciou železničného uzla a výstavbou cestného nadjazdu. Na stavenisku sa aktívne pracuje každý deň a v okolí frekventovanej cesty sa pohybujú nielen pracovníci ale často aj ťažké pracovné mechanizmy. 

Na úseku približne 500 metrov v smere od Estakády na Košickú ulicu platí dočasne znížená maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu a zákaz predchádzania. Časť motoristov však túto zmenu nerešpektuje a v okolí staveniska jazdí aj viac ako dvojnásobnou rýchlosťou.

Polícia preto vykonáva časté kontroly, ktorých výsledkom sú pokuty. Inak tomu nebolo ani v dvoch prípadoch z pondelka 20. júna. Dvaja nezodpovední vodiči prekročili rýchlosť o viac ako 60 kilometrov za hodinu.

„Policajti mýtnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky zaznamenali v Žiline vodičov osobných motorových vozidiel,  ktorí v úseku s maximálne povolenou rýchlosť 50 km/h jazdili rýchlosťou 115 km/h a 113 km/h,“ spresňuje žilinská polícia.

V týchto dvoch prípadoch bola vodičom za priestupok uložená pokuta v blokovom konaní. Polícia však využíva aj inštitút objektívnej zodpovednosti a autá nezastavuje. Majiteľa vozidla tak môže doma prekvapiť obálka so šekom a fotografiou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu