FOTO: Najstaršia a najprestížnejšia súťaž amatérskej fotografickej tvorby sa uskutočnila v Žiline


FOTO: Najstaršia a najprestížnejšia súťaž amatérskej fotografickej tvorby sa uskutočnila v Žiline
Galéria: 13 fotiek

Celoštátna súťaž a výstava amatérskej fotografickej tvorby AMFO je najstaršou a najprestížnejšou súťažou a zároveň je vrcholným podujatím tohto druhu na Slovensku. Vo štvrtok 16. júna 2022 otvorilo Krajské kultúrne stredisko v Žiline výstavu z krajského kola súťaže v priestoroch administratívnej budovy Poštová 1 na Vlčincoch. Výstave predchádzali regionálne kolá z ktorých do krajskej súťaže postúpilo 76 autorov.

„Tento rok sme sa rozhodli zaviesť nový systém oceňovania. Udelili sme ceny bez poradia, aby sme zabezpečili väčšiu objektivitu. Mnohokrát sa totiž stalo, že spolu súťažil napríklad kvalitný portrét a skvelá krajinka, pričom bolo veľmi náročné určiť lepšiu fotografiu. Ako porotcovia sme sa pri výbere ocenených snímok mnohokrát zhodli. No boli aj kategórie, v rámci ktorých sme si ‚lámali hlavu‘ dlhšie. Nakoniec sme však dospeli k spoločnému rozhodnutiu. Inokedy na nás ocenené fotografie doslova vyskočili,“ zhodnotil predseda poroty Michal Svítok.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Žilinský samosprávny kraj. Krajské kultúrne stredisko v Žiline ďakuje za poskytnutie priestorov na výstavu spoločnosti Reinoo, a. s.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu