V Kysuckom Novom Meste zrazilo nákladné auto 68-ročnú chodkyňu, utrpela ťažké zranenia


Foto: V Kysuckom Novom Meste zrazilo nákladné auto 68-ročnú chodkyňu, utrpela ťažké zranenia Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Vo štvrtok 16. júna v poobedných hodinách došlo na ceste tretej triedy v Kysuckom Novom Meste k dopravnej nehode. 40-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Tatra v smere od centra mesta.

Následne došlo k stretu nákladného motorového vozidla a chodkyne, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov. 68-ročná chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenia. 

Vodič mal výsledok dychovej skúšky na prítomnosť alkoholu v krvi negatívny.  Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. 

Zvlášť vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby obzvlášť zvýšili opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. 


„Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame chodcom všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt,” uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. Môžu tak predísť podobnej tragickej udalosti. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu