V okolí rozhľadne Dubeň sa nahromadil neporiadok, v rámci akcie Naše mesto ho odstránili dobrovoľníci


Foto: V okolí rozhľadne Dubeň sa nahromadil neporiadok, v rámci akcie Naše mesto ho odstránili dobrovoľníci

Rozhľadňa Dubeň patrí medzi najkrajšie v okolí Žiliny, keďže ponúka panoramatický výhľad na celé mesto aj okolité obce a hory. Vyhliadková veža má výšku viac ako 27 metrov (výška cca 10 poschodí) a bola postavená na hrebeni vrchu Dubeň.

Nachádza sa v nadmorskej výške 613 m. n. m. nad mestom Žilina. Za dobrej viditeľnosti je možné vidieť pohorie Malá Fatra aj časť Považia, Kysuckú kotlinu, Vodné dielo Žilina a Hričovskú priehradu.

Vyhliadka sa už takmer štyri roky teší veľkému záujmu turistov. Niektorí však po sebe zanechávajú pri návštevách neporiadok. V jej okolí sa následne hromadia rôzne obaly z občerstvenia a fľaše.

Na zlú situáciu nás začiatkom júla upozornila čitateľka, ktorá okolie rozhľadne navštevuje. S otázkou na riešenie problému sme sa obrátili na mesto Žilina, ktoré má vežu na Dubni vo svojej správe.

Hovorca mesta Vladimír Miškovčík informoval, že neporiadok už odstránili v rámci akcie Naše mesto, ktoré má za úlohu vyčistiť a zveľaďovať prostredie. Neporiadok po nezodpovedných turistoch tak z miesta odniesli dobrovoľníci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu