Na Budatínskom hrade budú špeciálne priehliadky s riaditeľom, ľudia sa môžu dozvedieť zaujímavé zákulisné informácie


Foto: Na Budatínskom hrade budú špeciálne priehliadky s riaditeľom, ľudia sa môžu dozvedieť zaujímavé zákulisné informácie Foto: Anna Kucharčíková

Považské múzeum ponúka v rámci cyklu “Múzeum” každý mesiac zaujímavé podujatie. Veľmi obľúbenými sa stali špeciálne prehliadky, pri ktorých návštevníkov hradom sprevádza riaditeľ Michal Jurecký.

Takéto prehliadky sa konajú pravidelne raz do roka, najbližšia je pripravená na štvrtok 23. júna o 16:00.

„Mojím zvykom pri sprevádzaní po hrade je, že uvoľnenou formou hovorím nielen o základných faktoch, ktoré ku prehliadke patria, ale snažím sa povedať aj rôzne príbehy zo zákulisia múzea. Ľudia sa takto môžu napríklad dozvedieť, že niektoré legendy spájané s hradom nie sú úplne pravdivé,“ vysvetľuje Michal Jurecký.


Keďže Považské múzeum oslavuje v tomto roku 80. výročie od svojho založenia, súčasťou prehliadky bude aj predstavenie jubilejnej výstavy s názvom “8 deka múzea”.

„Prehliadka bude určite prínosná pre každého, kto chce spoznať múzeum z inej strany, ako je bežne prezentované. V rámci neformálnej debaty budem odpovedať na všetky zvedavé otázky a nevynechám ani plány do budúcnosti, prípadne problémy, s ktorým sa stretávame,“ dopĺňa riaditeľ múzea.

Na špeciálne podujatie, kedy múzeom sprevádza samostný riaditeľ je obmedzený počet osôb, preto je vhodné sa objednať vopred.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu