Festival Oravské divadelné dni predstaví aj najlepších improvizátorov z Česka i Slovenska


Foto: Festival Oravské divadelné dni predstaví aj najlepších improvizátorov z Česka i Slovenska Foto: www.okstredisko.sk

Vo štvrtok 16. júna sa na festivale Oravské divadelné dni, ktorý sa koná v Dome kultúry v Námestove, predstavia tí najlepší improvizátori z Čiech a Slovenska. Presvedčia vás o tom, že sa na jednom javisku môže stretnúť dobrá energia, inteligentný humor a absolútna improvizácia.

Súčasťou festivalu je aj výstava Čarovný svet bábok a bábkového divadla, ktorá mapuje tradície bábkarstva na Slovensku. „Návštevníkom ponúkame krásu bábok tradičného kočovného bábkarstva, ako aj pohľad na súčasné bábkové umenie na Slovensku s ukážkou bábok zo zbierkového fondu Štátnej vedeckej knižnice – Literárneho a hudobného múzea v Banskej Bystrici,” priblížila manažérka pre divadlo Oravského kultúrneho strediska Radka Hadová

Výstava bude doplnená o tvorivé aktivity pre deti. V pondelok 20. júna si divadelníci pripravili pre žiakov materských a základných škôl bábkarský workshop. Jeho súčasťou bude hranie divadelnej hry aj tvorivé dielne, kde budú mať deti možnosť vyrobiť si vlastnú bábku.

Divadelný festival bude pokračovať aj v septembri, kedy diváci budú môcť vidieť predstavenia detských divadelných súborov z Oravy. S pripravenými inscenáciami sa predstavia na doskách Kultúrneho domu v Trstenej 29. septembra.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu