Kontroly policajtov v Žilinskom kraji pokračujú: Desiatky vodičov jazdili pod vplyvom alkoholu


Foto: Kontroly policajtov v Žilinskom kraji pokračujú: Desiatky vodičov jazdili pod vplyvom alkoholu

Kontroly policajných príslušníkov majú hlavný cieľ zabezpečiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na cestách v Žilinskom kraji. V uplynulom týždni počas výkonu služby odhalili 33 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. 

„U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. U 16 vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 17 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Piati vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ vysvetľuje žilinský policajný hovorca Radko Moravčík s tým, že policajti alkohol zistili aj u 31 vodičov nemotorových vozidiel.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku obvinil 42-ročného Antona z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž v nedeľu 12. júna popoludní viedol po ceste prvej triedy v Ružomberku autobus Mercedes-Benz. Následne bol policajnou hliadkou z Oddelenia mýtnej polície Policajného zboru Liptovský Mikuláš zastavený,“ dodáva Moravčík.

Anton sa preto podrobil dychovej skúške, ktorá ukázala pozitívny výsledok 1,12 mg/l (2,33 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. „Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. V autobuse sa okrem vodiča nenachádzala žiadna prepravovaná osoba,“ doplnil Moravčík s tým, že vyšetrovateľ skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu