Na železničnom priecestí v obci Lietavská Lúčka došlo k zrážke vlaku s osobným autom


Foto: Na železničnom priecestí v obci Lietavská Lúčka došlo k zrážke vlaku s osobným autom

Na železničnej trati Žilina - Rajec došlo dnes 14. júna 2022 krátko po deviatej hodine ráno k dopravnej nehode. V priestore železničného priecestia sa zrazil osobný motorový vlak s automobilom.

Premávka na trati bola zastavená, Železničná spoločnosť Slovensko informuje o odrieknutí vlaku Os 3510 (Žilina 08:43 - Rajec 09:19). Vlak bol odrieknutý v úseku Lietavská Lúčka - Rajec.

Na mieste nehody sa aktuálne nachádzajú hasiči a polícia. Podľa predbežných informácií Krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline sa pri náraze nikto nezranil.


„Na základe doteraz vykonaného preverovania bolo zistené, že 30-ročný vodič viedol po miestnej komunikácii vozidlo BMW. Následne s vozidlom vošiel na priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom,“ spresnila žilinská polícia.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Alkohol u vodiča ani 29-ročnej rušňovodičky vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 38 000 eur.

Zdroj: KR PZ v Žiline

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu