Streetball proti rakovine začne už tento piatok v Žiline, výťažok z tomboly pomôže onkologickým pacientom


Foto: Streetball proti rakovine začne už tento piatok v Žiline, výťažok z tomboly pomôže onkologickým pacientom Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Už tento týždeň sa v Žiline odohrá trinásty ročník podujatia Streetball proti rakovine, ktorý organizuje Žilinská mestská basketbalová liga. Hlavným cieľom projektu je spojenie športu s osvetou a bojom proti rakovine. Kúpou tombolového lístka môžu v tomto boji pomôcť aj všetci účastníci podujatia.

Turnaj sa uskutoční v priebehu piatka a soboty 17. a 18. júna v priestoroch športového areálu Základnej školy Martinská na sídlisku Vlčince. Tento ročník však prinesie zásadnú zmenu formátu. Počas prvého dňa budú súťažiť tímy zložené zo žiakov základných škôl, druhý bude venovaný turnajom v troch kategóriách pre dospelých - MUŽI, REKRE a MIX.

Záujem o tohtoročný turnaj prekonal všetky očakávania organizátorov. V piatok sa preto súťaže zúčastní namiesto plánovaných 24 družstiev až 28 tímov, teda približne 140 detí. Dospelí plánovanú kapacitu síce neprekročili, prihlásených 27 družstiev ju však naplnilo na sto percent.

Súčasťou programu bude aj tombola, v ktorej môže každý fanúšik streetballu vyhrať zaujímavé ceny. Finančné prostriedky získané predajom tombolových lístkov budú následne využité na podporu onkologických pacientov v Žiline.


„Výťažok zo série je každoročne venovaný žilinskej pobočke Ligy proti rakovine a darované finančné prostriedky sú použité na zlepšenie podmienok pre pacientov onkologických ambulancií FNsP Žilina,“ uvádza oficiálny web projektu.

Počas uplynulých 12 rokov venoval Streetball proti rakovine žilinskej pobočke Ligy proti rakovine viac než 8 700 eur. Pokiaľ sa na tohtoročnom turnaji podarí vyzbierať aspoň 800 eur, budú tieto peniaze využité na nákup televízorov do onkologických ambulancií žilinskej nemocnice, kde pacientom spríjemnia čas strávený aplikáciou liečby.

„Od aktuálneho ročníka očakávam, že sa nám podarí realizovať všetky nové nápady a plány (najmä vo vzťahu k detskej časti turnaja) a tajne verím a dúfam, že sa nikto nezraní, turnaj sa bude deťom páčiť a pritiahne k streetballu nových mladých hráčov a v neposlednom rade, že sa nám podarí prekonať minuloročný výťažok z turnaja, ktorý predstavoval 1100 eur,“ povedal o podujatí organizátor Roman Jantošík.

Organizátori zároveň ďakujú všetkým partnerom podujatia, bez ktorých podpory by nebolo možné projekt Streetball proti rakovine zrealizovať. Špeciálna vďaka patrí riaditeľke Základnej školy Martinská Beáte Veselskej a poslancom mestského zastupiteľstva Róberovi Kaššovi a Ondrejovi Šoškovi za ústretový prístup, pomoc a podporu.

Miesto: Základná škola Martinská, Žilina
Dátum: 17.06.2022 - 07:30    18.06.2022 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu