Žilinskí kriminalisti odhalili podozrivého zo zločinu lúpeže. Hrozí mu až 12 rokov


Foto: Žilinskí kriminalisti odhalili podozrivého zo zločinu lúpeže. Hrozí mu až 12 rokov

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 29 ročného Emila (zo Žiliny) zo zločinu lúpeže. Obvinený muž vo štvrtok 16. júla popoludní v Žiline na sídlisku Vlčince vulgárne oslovil 66 ročnú ženu a žiadal od nej peniaze. Následne sa chcel násilím zmocniť tašky, ktorú mala žena v ruke. To sa mu nepodarilo, ale v násilí pokračoval, z ruky jej vytrhol mobilný telefón a z miesta ušiel. Za krátky čas ho vypátrali žilinskí kriminalisti, ktorí ho predviedli na policajný útvar.

Počas vyšetrovania policajti zaistili mobilný telefón v hodnote najmenej 40.-€, ktorý bol po vykonaní potrebných úkonov vrátený napadnutej žene. Tá uvedeným konaním utrpela zranenia, ktoré si nevyžadovali lekárske ošetrenie.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený muž je stíhaný

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu