V Žiline chcú prekonať rekord v príprave najväčšej omelety na Slovensku, použijú na ňu až 1022 vajec


Foto: V Žiline chcú prekonať rekord v príprave najväčšej omelety na Slovensku, použijú na ňu až 1022 vajec Foto: Facebook/Najväčšia omeleta na Slovensku

Žilinskí mestskí poslanci Ondrej Šoška, Jana Filipová a Patrik Groma organizujú počas leta pre Vlčinčiarov podujatia na oživenie komunitného spolunažívania vo vnútroblokoch. V rámci sérií podujatí s názvom „Rozprávkové Vlčince“ sa pred dvoma týždňami uskutočnilo prvé, detské predstavenie pre najmenších a atletické disciplíny s atraktívnymi cenami pre deti. 

Ďalšie podujatie čaká najbližší piatok 17. júna 2022 vnútroblok Martinská. Od 15:00 sa s občianskym združením Nobis Prospere pokúsia prekonať rekord v najväčšej omelete na Slovensku, a to s počtom 1022 vajec. Prvenstvo v tomto rekorde nesú aktuálne Topoľčany, ktorým sa minulý rok podarilo vyrobiť omeletu z 1020 vajec. 

Na rekordnej omelete si budú môcť všetci zúčastnení bezplatne pochutnať. Samozrejme, nebudú chýbať ani športové a kultúrne aktivity pre najmenších. Od 17:00 zahrá divadlo Dvor zázrakov detské predstavenie Janko a Marienka. 

„Chceli sme bábkové predstavenia na sídlisku Vlčince robiť už skôr, ale zabrzdila nás korona. Divadielko chceme vždy spojiť s atraktívnymi sprievodnými akciami, aby mali zábavu malí aj veľkí spoluobčania. Ľudia sa chcú po dlhom čase obmedzení konečne aj baviť,” hovorí jeden z organizátorov podujatí na sídlisku Vlčince Ondrej Šoška.

Na prvom podujatí organizátorom pomáhali aj nepočujúci, ktorých vedie Jana Filipová: „Som veľmi šťastná, že aj takýmito akciami vieme etablovať do komunitného života ľudí s hendikepom. Naši nepočujúci sa z Rozprávkových Vlčiniec veľmi tešili a určite sa zúčastnia aj ostatných podujatí. Všetci občania sú srdečne vítaní.”

Miesto: -
Dátum: 17.06.2022 - 15:00    20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu