VIDEO: Počas prívalových dažďov opäť zaplavilo podjazd na Solinkách, niektoré autá prechádzali po chodníku


Foto: VIDEO: Počas prívalových dažďov opäť zaplavilo podjazd na Solinkách, niektoré autá prechádzali po chodníku

Na hranici žilinskej mestskej časti Bytčica a sídliska Solinky pribudol pred približne rokom nový problém. Dostavbou diaľničného privádzača a odvodnením novovybudovaných ciest sa zvýšil objem dažďovej vody v blízkosti frekventovanej svetelnej križovatky. Pri každej väčšej búrke alebo daždi teraz zatápa podjazd.

Situáciu už väčšina motoristov aj chodcov veľmi dobre pozná. Problémom však nie je len voda ale aj následné nánosy bahna, ktoré zostávajú po dažďoch na chodníkoch a sťažujú prechod stovkám ľudí denne. Nedostačujúca kanalizácia tu bola aj v minulosti, ešte pred začatím výstavby privádzača. Po jeho dokončení sa však situácia ešte o niečo zhoršila.

Polícia musela za posledný rok niekoľkokrát premávku odkloniť prípadne usmerňovať. Na miesto následne privolali hasičov, ktorí vodu odčerpali. Počas realizácie stavby privádzača sa zhotoviteľ pokúšal situáciu vyriešiť, pri výdatnejších zrážkach však navrhnuté riešenie buď nestíha, alebo vôbec nefunguje.

Odvádzanie dažďovej vody by mala zabezpečovať kanalizácia a sústava odvodňovacích prvkov ako trativody či spevnené povrchové úpravy. Ďalej sú v podjazde umiestnené čerpadlá, ktoré majú nadmerné množstvo vody odvádzať.



Galéria: 4 fotky

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu