Rekonštrukcia žilinskej železnice prinesie dočasné obmedzenie alebo zrušenie viacerých vlakových spojov


Foto: Rekonštrukcia žilinskej železnice prinesie dočasné obmedzenie alebo zrušenie viacerých vlakových spojov Foto: Ilustračné foto

Nedeľa 12. júna prinesie viaceré zmeny v železničnej doprave na Slovensku spôsobené rekonštrukciou žilinského uzla. Zmeny sa budú týkať nielen diaľkových, ale aj regionálnych a prímestských spojov Železničnej spoločnosti Slovensko vo všetkých slovenských krajoch.

Žilinského regiónu sa dotknú len niektoré zmeny, najväčšou z nich je zrušenie rýchlikov s označením R34x v úsekoch Zvolen/Banská Bystrica - Vrútky a Vrútky - Žilina. Na tejto trase nebude premávať až 8 priamych vlakov. V úseku Zvolen/Banská Bystrica - Vrútky budú zrušené rýchliky nahradené novými spojmi.

Niektoré ďalšie rýchliky medzi Bratislavou a Žilinou, Zvolenom a Vrútkami či Vrútkami a Banskou Bystricou nebudú premávať cez víkendy, prípadne nedele. Ďalšou zmenou, ktorá vstúpi do platnosti už tento víkend, je zmena radenia vozňov v niekoľkých diaľkových spojoch.

Rekonštrukcia uzla Žilina zasiahne aj množstvo regionálnych vlakových spojov. V Žilinskom kraji sa železničné obmedzenia dotknú liniek Žilina - Trenčín-Zlatovce a Čadca - Skalité - Zwardoň.

Všetky zmeny, výluky a obmedzenia platné od 12. júna nájdete na webe Železničnej spoločnosti Slovensko.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu