Nadácia Kia Slovakia pripravila pre deti bezplatný letný denný tábor Automobilová Junior Akadémia


Foto: Nadácia Kia Slovakia pripravila pre deti bezplatný letný denný tábor Automobilová Junior Akadémia Foto: Nadácia Kia Slovakia

Nadácia Kia Slovakia, ktorá od roku 2013 podporuje vzdelávanie, šport, mobilitu a dobrovoľníctvo na Slovensku, pripravila toto leto v Žiline bezplatný denný tábor pre deti. Automobilová Junior Akadémia bude zorganizovaná v spolupráci s Fakultou riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline, Strednou odbornou školou elektrotechnickou a Strednou odbornou školou dopravnou.

Denný tábor je určený pre žiakov, ktorí ukončili 7. a 8. ročník základných škôl. Podmienkou prihlásenia na tábor je napísanie krátkej esej na tému Význam a budúcnosť technického vzdelávania mojimi očami. Z prihlásených autorov nadácia vyžrebuje 40 detí, ktoré sa zúčastnia tábora úplne zadarmo.

„Účastníci si budú môcť vyskúšať vývoj autíčka ovládaného mobilnou aplikáciou, zažijú ukážky autoškoly, diagnostiky vozidiel, merania v laboratóriách aj prácu v dielňach elektroniky. V závode Kia Slovakia sa dozvedia zaujímavosti zo sveta automobilového priemyslu a nahliadnu aj do procesu výroby,“ uviedla nadácia.

Zábavné aktivity budú prebiehať od pondelku 11. júla do piatku 15. júla v čase medzi 8:00 a 15:00 hod. v závode Kia Slovakia, s. r. o. v Tepličke nad Váhom. Nadácia deťom zabezpečí okrem programu dopravu, stravu, nápoje aj technické potreby, rodičia uhradia len úrazové poistenie.

„Prostredníctvom rôznych projektov v oblasti vzdelávania sa snažíme podporovať v deťoch prirodzenú zvedavosť, túžbu po poznaní, kreativitu a technické myslenie. Už teraz sa tešíme a veríme, že si okrem vedomostí odnesú aj nezabudnuteľné zážitky a nové priateľstvá,“ doplnil správca Nadácie Kia Slovakia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu