Most ponad rieku Varínka čaká rekonštrukcia trvajúca osem mesiacov, premávka bude púšťaná striedavo


Foto: Most ponad rieku Varínka čaká rekonštrukcia trvajúca osem mesiacov, premávka bude púšťaná striedavo Foto: ilustračné/Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj zrekonštruuje približne 93 metrov dlhý most vedúci ponad rieku Varínka na rozhraní obcí Varín a Krasňany (okres Žilina). Komplexná rekonštrukcia je naplánovaná na obdobie ôsmich mesiacov.

„Vybúrajú sa všetky poškodené časti mostného objektu a nahradia sa novými. Súčasťou prác bude aj zosilnenie nosnej konštrukcie mosta,” vysvetlila riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová.

Vo štvrtok 2. júna bolo zhotoviteľovi odovzdané stavenisko v Krásňanoch. Premávka bude v danom úseku obmedzená, presmerovaná do jedného jazdného pruhu a riadená striedavo pre obidva smery svetelnou signalizáciou.


Premávka bude v danom úseku presmerovaná do jedného jazdného pruhu a riadená striedavo pre obidva smery svetelnou signalizáciou. Rekonštrukčné práce sa uskutočnia najprv na ľavej strane mosta v smere do Dolného Kubína a po dokončení všetkých konštrukcií bude premávka presmerovaná na novovybudovanú časť. 

V uplynulých dňoch sa podľa Gabriely Tisoňovej uskutočnili aj jarné prehliadky ciest a mostných objektov v kraji, ktoré odhalili nedostatky na minuloročných stavbách. Konkrétne ide o osem mostov na ceste z Čadce do Makova. Ide však o estetické nedostatky, ktoré bezpečnosť premávky na tejto trase neohrozujú. 

„Zhotovitelia boli vyzvaní, aby ich odstránili. Ide o ‘kozmetické’ nedostatky, ktoré neboli spôsobené mechanicky a nie sú výsledkom nedodržania technologického postupu alebo realizácie prác. Rovnako neznamenajú zhoršenie technicko-stavebného stavu mostných objektov,” dodala riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu