V súvislosti s modernizáciou železnice budú v centre Žiliny čiastočne uzatvorené niektoré ulice a chodníky


Foto: V súvislosti s modernizáciou železnice budú v centre Žiliny čiastočne uzatvorené niektoré ulice a chodníky Foto: ilustračné

Mesto Žilina a Združenie pod Dubňom informovali verejnosť o plánovaných čiastočných uzáverách miestnych komunikácií. Tie sú nevyhnutné kvôli realizácii prác na modernizácii železničného uzla. Obmedzenia sa dotknú ulíc Pavla Országha Hviezdoslava, Sasinkovej, Uhoľnej, Kálov a Kysuckej.

Dôvodom je realizácia prekládky inžinierskych sietí - vodovodu a kanalizácie, parovodu a elektrickej prípojky pre stavbu. Termín čiastočnej uzávery je do 1. októbra 2022.

„Jednotlivé ulice nebudú uzavreté súčasne, ale postupne podľa jednotlivých fáz stavby. V termíne od 12. júna do 1. júla 2022 bude čiastočne uzatvorená Sasinkova ulica vrátane chodníka. O ďalších termínoch čiastočných uzávierok budeme priebežne a vopred informovať,“ spresnil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.


Samospráva zároveň informovala o úplnej uzávere chodníka na Kysuckej ulici v Žiline (pri obchodnom dome LIDL v smere do mesta) v termíne do 1. októbra 2022 a Sasinkovej ulice od 30. júna do 25 júla 2022. Dôvodom úplnej uzávery je realizácia prekládky inžinierskych sietí  - vodovodu a kanalizácie, parovodu a elektrickej prípojky pre stavbu.   

Práce budú realizované za účelom preložky existujúceho kanalizačného potrubia v Žiline v podjazde na Kysuckej ulici, smer Bratislava. Súčasťou objektu je aj úprava existujúcich šachiet kanalizačných stôk a zberača, ktoré budú dotknuté zmenou nivelety na Kysuckej a Sasinkovej ulici a na Ulici Pavla Országha Hviezdoslava.

Stavebné práce sú rozdelené do jedenástich fáz, pričom pre každú z nich je navrhnuté dočasné dopravné značenie. Na úplnú i čiastočnú uzáveru bude upozorňovať dočasné dopravné značenie. Motoristov i chodcov prosí vedenie mesta o jeho rešpektovanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu