Polícia spustila na Facebooku hlasovanie o nový dizajn policajných áut. Modro-žlté farby vyvolali nenávistné reakcie


Foto: Polícia spustila na Facebooku hlasovanie o nový dizajn policajných áut. Modro-žlté farby vyvolali nenávistné reakcie

Slovenská polícia sa pri výbere nového dizajnu policajných áut rozhodla zapojiť verejnosť. Ľudia môžu za konkrétne návrhy nových áut hlasovať prostredníctvom tlačidiel „Páči sa mi to“ pod príspevkom na facebookovej stránke Polícia Slovenskej republiky. Hlasuje sa do nedele 12. júna do polnoci.

Nový modro-žltý dizajn policajných áut však pod príspevkom vyvolal aj negatívne reakcie v komentároch. Na príspevky ako „Slovensko má už týchto farieb po krk a všetko s nimi súvisiace, fakt choré,“ alebo „tieto farby si použite na Ukrajine, sme na Slovensku tak dajte pokoj s tou žltou a modrou, dvíha to tlak,“ reagovala aj polícia. 

Na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR zverejnila príspevok, kde sa ku nenávistným reakciám vyjadruje. „Je to veľmi smutné, ako niektorí ľudia vidia všade Ukrajinu. Na Facebooku nájdete množstvo statusov, kde sa pohoršujú napríklad aj na farbe modro-žltých bytoviek. Reálne sa obávame o ich psychické zdravie,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Podobná situácia nastala aj v prípade oznámenia nových príslušníkov žilinskej mestskej polície. Aj tu sa niektorí ľudia negatívne vyjadrili k farbám uniformy. 







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu