V Martine by malo do konca roka vyrásť nové Centrum sociálnych služieb, ubytuje až 36 seniorov


Foto: V Martine by malo do konca roka vyrásť nové Centrum sociálnych služieb, ubytuje až 36 seniorov Foto: martin.sk

V Martine vyrastie nové Centrum sociálnych služieb na Škultétyho ulici s kapacitou pre 36 seniorov. Jeho výstavbu dnes slávnostne zahájil primátor Ján Danko, predseda národnej rady Boris Kollár a niekoľko ďalších poslancov, staviteľov a prítomných seniorov poklepaním po základnom kameni.

Stavebné práce majú trvať približne 7 mesiacov, centrum by tak mohlo byť dokončené ešte tento rok. Budova bude mať dve poschodia s 8 lôžkami pre menej pohyblivých klientov a 14 štandardných izieb s dvomi lôžkami. Vchod do zariadenia je navrhnutý bezbariérovo.

 „Som veľmi rád, že za tak krátke obdobie sa v meste Martin začína s výstavbou v poradí už druhého Centra sociálnych služieb. V ňom si nájdu svoj domov ďalší seniori, ktorí potrebujú starostlivosť v sociálnom zariadení,“ vyjadril svoju radosť primátor mesta Martin Ján Danko.

Zhotoviteľom stavby je firma PRIEMSTAV STAVEBNÁ, a.s., ktorá bola vybraná cez verejné obstarávanie. Celková cena výstavby je takmer 1,5-milióna eur, väčšinu z tejto sumy pokryje úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Mesto Martin by malo doplatiť približne 260-tisíc eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu