Po dlhých rokovaniach s vodohospodárskou spoločnosťou bude v obci Mojš rozšírená sieť vody a kanalizácie


Foto: Po dlhých rokovaniach s vodohospodárskou spoločnosťou bude v obci Mojš rozšírená sieť vody a kanalizácie Foto: Facebook/Obec Mojš

Spoločnosť Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a. s. (SEVAK) po opakovaných žiadostiach vedenia obce Mojš rozšíri sieť vodovodných a kanalizačných potrubí do novej časti Mojša. Obec o tomto úspechu informovala v príspevku na sociálnej sieti.

Starosta obce mal už niekoľko rokov jednať s vodohospodárskou spoločnosťou o rozšírení siete vody a kanalizácie aj na miesta novej výstavby. Množstvo občanov, ktorí si v Mojši postavili či zrekonštruovali dom a chceli sa pripojiť na verejnú kanalizáciu, bolo údajne odmietnutých kvôli nedostatočnej kapacite prečerpávacích staníc. Noví obyvatelia Mojša sa preto museli uchýliť k finančne aj ekologicky nevhodnejšej voľbe využitia žumpy.

Po dlhých rokovaniach, v ktorých starosta argumentoval, že sa investícia vybudovania nových prečerpávacích staníc spoločnosti Severoslovenské vodárne a kanalizácie vráti vďaka novej výstavbe, mal SEVAK nakoniec súhlasiť. Vodohospodárska spoločnosť schválila investíciu vo výške 250-tisíc na rozšírenie siete kanalizácie a vody k novej výstavbe v obci. Nasledovať by malo schválenie ďalších 200-tisíc eur.

„Takéto investíciu nie sú bežné, preto sme nesmierne radi, že sa nám to podarilo a obec má definitívne vyriešený problém s kapacitou kanalizácie,“ uviedla obec Mojš v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu