Festival Pro Musica Nostra prichádza aj do Žilinského kraja, klasická hudba rozozvučí historické pamiatky


Foto: Festival Pro Musica Nostra prichádza aj do Žilinského kraja, klasická hudba rozozvučí historické pamiatky Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žilinský samosprávny kraj príspevkom na sociálnej sieti pozýva milovníkov klasickej hudby na štvrtý ročník medzinárodného festivalu Pro Musica Nostra Thursoviensi 2022. Koncerty sa budú konať vo viacerých mestách a obciach kraja už od tohto piatku. 

„Srdečne pozývame na festival Pro Musica Nostra Thursoviensi 2022, ktorý sa uskutoční aj vo viacerých lokalitách v Žilinskom kraji. Fanúšikovia klasickej hudby si na koncertoch vychutnajú hudobné výkony desiatok popredných slovenských i zahraničných umelcov,“ uviedol Žilinský samosprávny kraj.

Cieľom festivalu je znovu priniesť hudbu do miest, kde sa s ňou publikum v minulosti stretávalo. Koncerty sa preto budú konať vo viacerých historických budovách a pamiatkach jednotlivých regiónov. V Žilinskom kraji sa klasickou hudbou rozoznejú kaštiele, kostoly, kaplnky či synagógy v Žiline, Budatíne, Gbeľanoch, Bytči, Orlovom, Rajci, Čadci a Kysuckom Novom Meste.

Festival Pro Musica Nostra Thursoviensi 2022 organizovaný pod záštitou županky Eriky Jurinovej potrvá od piatku 10. júna do soboty 18. júna. Vstupenky je možné zakúpiť v predajnej sieti ticketportal.


Miesto: Žilinský kraj
Dátum: 10.06.2022 - 18:00    18.06.2022 - 23:59



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu