Liptovské stromoradia pomáhajú sadiť aj študenti, ich stromy raz poskytnú tieň cyklistom


Foto: Liptovské stromoradia pomáhajú sadiť aj študenti, ich stromy raz poskytnú tieň cyklistom Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

V Liptovskom Mikuláši pomáha sadiť stromy aj mladá generácia. Do projektu výsadby Liptovských stromoradí sa zapojili aj študenti dvoch miestnych škôl. Mesto o ich iniciatíve informovalo v príspevku na sociálnej sieti.

Liptovskí aktivisti rozbehli počas tohtoročnej jari projekt Liptovské stromoradia, ktorého cieľom je vysadiť čo najväčšie množstvo stromov pri cestách a cyklotrasách v liptovských obciach. Do iniciatívy sa zapojili aj aktívni študenti gymnázia M. M. Hodžu a žiaci Základnej školy M. R. Martákovej.

Študenti vysadili 30 nových stromov popri cyklotrase Liptovský Ondrej. Aleju dovtedy tvorilo 150 stromčekov druhu javor horský. Pozemky, na ktorých bola zeleň vysadená, patria mestu Liptovský Mikuláš.

„Ďakujeme žiakom, študentom, dobrovoľníkom a občianskym združeniam za výsadbu zelene a dobrovoľným hasičom za polievanie,“ poďakovalo vedenie mesta Liptovský Mikuláš všetkým, ktorí sa zaslúžili o výsadbu a udržiavanie stromoradí.


Za projektom stoja občianski aktivisti na čele s občianskymi združeniami Tatry a Lipa. Okrem mestských pozemkov dobrovoľníci stromčeky vysádzajú aj na súkromných pozemkoch okolo cyklotrasy. Materiálnu pomoc pri výsadbe poskytli Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš.

„Sadíme stromy, ktorých košatosť, bzukot včiel a švitorenie vtáctva, slová básnikov a štetec maliarov, už mnohí z nás nezažijú. Ale tak tomu bolo od nepamäti, bez štipky smútku. Sadíme predsa budúcnosť,“ uvádzajú liptovskí aktivisti v kampani na financovanie Liptovských stromoradí.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu