Žilina žije aj tento rok. Na mestskom festivale vystúpi Jana Kirschner či Billy Barman


Foto: Žilina žije aj tento rok. Na mestskom festivale vystúpi Jana Kirschner či Billy Barman Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Koncom septembra sa Žilina naplní ľuďmi, hudbou, zábavou a kultúrou. Po krátkej prestávke do mesta opäť zavíta multižánrový klubový festival, ktorý poteší nielen milovníkov rôznych hudobných štýlov, ale aj kreatívne duše či cestovateľov.

Piaty ročník mestského festivalu Žilina žije začne v piatok 23. septembra o 18:00 hod. večer. Svoju účasť doposiaľ potvrdila speváčka Jana Kirschner, producent, DJ a spevák FVLCRVM a hudobné skupiny The Ills či Billy Barman, ktorý vystúpi s dievčatami zo SĽUK-u.

Festival sa postupne stáva pevnou súčasťou tradície kultúrnych podujatí v Žiline. Na svoje si prídu fanúšikovia alternatívy, stredného prúdu, ale aj tvrdších štýlov,“ uvádza oficiálny web podujatia Žilina žije.

Návštevníkov festivalu čaká aj bohatý sprievodný program, v ktorom nebudú chýbať workshopy či cestovateľské besedy. Počas tohto večera budú môcť ľudia bezplatne nahliadnuť do Rosenfeldovho paláca, Burianovej veže a Považskej galérie umenia.


Na správnom festivale nesmie chýbať ani dobré jedlo. Akcia je preto už tri roky organizovaná súčasne s Festivalom inej gastronómie - FIGA na Hlinkovom námestí v Žiline. Koncerty a ostatné aktivity budú prebiehať v rôznych kultúrnych uzloch mesta a jeho najznámejších uliciach.

„Novinkou festivalu je podujatie Žilina Žije Svetelným Dizajnom v rámci ktorého budú v Sade SNP rozmiestnené svetelné inštalácie,“ sľubujú netradičný zážitok organizátori podujatia na sociálnej sieti.

Momentálne sú v predaji vstupenky na podujatie za cenu 25 eur na osobu. Keďže ide o limitovanú ponuku, táto suma sa bude pravdepodobne zvyšovať. Kompletný program festivalu by mal byť doplnený.

Miesto: Centrum mesta Žilina
Dátum: 23.09.2022 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu